Кролівництво

Кролівництво Історія розвитку кролівництва йде корінням в стародавні часи. Перші згадки про розведення кролів в домашніх умовах відносяться до шістнадцятого століття. В даний час кролівництво - це технологічний бізнес, що вимагає інвестування коштів, постійної турботи про вихованців та роботі по поліпшенню складу племінного поголів'я. Всі вказані дії виконуються, щоб продаж кролів був прибутковим, а самі кролі мали богатирську вагу і хороше здоров'я. І якщо сьогодні провідні кролівницькі господарства застосовують нові технології (автоматичні поїлки, автоматизоване прибирання гною і т.д.), то базові принципи догляду і технології вирощення кролів, що сформувалися дуже давно, по суті, не змінилися: потрібен хороший корм, якісна вода, чистота в приміщенні і дотримання санітарних норм утримання племінного поголів'я.

Спочатку кролі для розведення в сільському господарстві стали вирощуватися європейцями, які і зараз лідирують у питаннях імпорту та експорту м'яса цих тварин. В ті часи вирощування хутрових звірків було прерогативою феодальної знаті. Прості селяни не могли займатися настільки благородною справою. До середньовіччя відноситься і поява перших порід кролів для розведення.

У дев'ятнадцятому столітті розведення кролів отримало повсюдне поширення на всьому континенті Євразія - навіть можна було купити кролів в Києві, Москві та інших регіонах неосяжної Російської імперії. Професійне кролівництво швидко охопило всю сільську Європу та Азію після скасування феодальних відносин. Розведенням м'ясних порід кролів вже могли займатися всі бажаючі.

Поступово почали виводити нові породи, які були далекі від своїх диких родичів і не могли жити на волі. Розроблялися нові і вдосконалювалися старі принципи утримання тварин. Виявили, що кролів потрібно тримати окремо один від одного, оскільки спільне проживання до одній клітці робить тварин агресивними.

Кролівництво: харчування і догляд

Кролівництво в Україні У ході спостережень був визначений також і найкращий раціон, особливості харчування і життєвого циклу кроликів, залежність від погодних та інших умов. За роки розвитку галузі, люди займаються кролівництвом, визначили оптимальні умови утримання тварин, що сприяють швидким темпам розмноження тварин і отриманню здорового потомства.

Кролів потрібно утримувати в чистих провітрюваних приміщеннях. Потрібно попередити виникнення будь-яких протягів, так як тварини піддаються швидким простудам. Важливо дотримуватися температурного режиму. Влітку у тварин може трапитися тепловий шок, а взимку кролики можуть замерзнути. Оптимальною температурою вважається діапазон від десяти до двадцяти п'яти градусів за Цельсієм.

Тварини потребують збалансованого харчуванні та чистої, регулярно оновлюваної воді, яка в їх житті відіграє важливу роль. Від неї безпосередньо залежить здоров'я особин і здатність приносити потомство. Ідеальним варіантом для настільки жвавих істот, люблячих активно переміщатися по клітці, стануть ніпельні поїлки для кролів, які тварини не зможуть перевернути в процесі своїх пересувань. Також, в такі поїлки не зможуть потрапити сторонні речовини, різне сміття, залишки їжі. Вода завжди буде свіжою.

Дотримуватися чистоти: клітки для кролів потрібно регулярно чистити і періодично дезінфікувати, оскільки антисанітарні умови існування стануть провокатором виникнення різних інфекційних і вірусних захворювань. Частина з них надзвичайно небезпечні для тваринок і єдиним виходом із ситуації стане негайний забій тварини з наступним спаленням тушки.

Кролівництво - перспективний бізнес

Кролівництво вирощування кролів Професійне кролівництво в Україні - багатообіцяюча галузь, одне з найприбутковіших сільськогосподарських напрямків. Продаж м'яса кроля має величезний потенціал, адже кролики - це швидкорослі, високопродуктивні тварини, що дають людині прекрасні за своїми якісними характеристиками білки і жири, теплий пух і вовну, а також шкурки для шкіряних справ майстрів.

Здатність племінної самки за рік принести аж до п'ятдесяти дитинчат, які до п'ятимісячного віку досягають маси до чотирьох - п'яти кілограмів - ідеальні показники для тварин м'ясного напрямку. Вже в чотиримісячному віці молоді особини готові до розмноження. Один самець за день здатний запліднити двох-трьох самок. Через рік подібній робочої активності ваше кроляче господарство поповниться на тисячу особин - дітей одного батька.

Вирощування кролів - не тільки продуктивний, але і економічно доцільний вид діяльності. Витрати на 1 кілограм живої маси кролика в кілька разів нижче аналогічних витрат на отримання 1 кілограма приросту будь-якого іншого домашнього тварини, вирощуваного з метою отримання м'яса.

М'ясо кролика неспроста полюбилося багатьом жителям земної кулі. Його смакові і корисні властивості не знають собі рівних. Воно прекрасно засвоюється людським організмом, відрізняється чудовим смаком. У ньому містяться важливі вітаміни і мікроелементи, що сприяють профілактиці деяких захворювань. Цей вид м'яса може їсти будь-яка людина, особливо його рекомендують людям, що страждають цукровим діабетом і хворобами шлунка. Воно нормалізує обмін речовин.

Одним словом, кролівництво - надзвичайно перспективна галузь, що має своїх кінцевих споживачів. Якщо Вас цікавлять матеріали та обладнання для розведення кроликів, просимо телефонувати спеціалістам ТОВ "Племінне СП Еліт Кроль" і ми обов'язково допоможемо Вам в організації кролеферми: (093) 990-60-01 (Київ), ( 097) 502-75-07 . Телефонуйте прямо зараз!