Кролі на острові Кріт
Кролі на острові Кріт є основою традиційних блюд Середземноморья. Один раз в неділю сімья має на столі блюдо з мяса кролика.
Кролі готуються з головою, звичайно тушкуються. Голова кролика надзвичайно смачна і соковита, та дуже поживна.
Зокрема голову кролика тушковану рекомендують людям з хворобами суглобів, артрози, артріти.
Можливо, тому на острові Кріт люди живуть довше, та повноцінним здоровим життям, не в станню чергу завдяки смачному та здоровому харчуванню. Грецьки горіхи, прекрасний мед з пагорбів Крітських гір, де пасуться крітьські дикі кози "Крі-крі", червоні та жовті томати та надзвичайно смачний виноград смакують до столу корінного жителя острова Кріт, і мясо кролика займає важливе віхове місце на святковому столі.
Чому на святковому? Тому що це не дешеве задоволення для крітян. Кролятина - це делікатесне мясо і воно коштує дорожче, ніж інше.